REUTERS/Christopher Pike
REUTERS/Christopher Pike

Diskaš Šandor Hrvatskoj donio prvu medalju na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 16:34

Nakon bronce u Riju, 35-godišnjak je stigao do najvećeg uspjeha u karijeri

Velimir Šandor, hrvatski paraolimpijac i član Uspona iz Velike Gorice, u bacanju diska u kategoriji F52 osvojio je srebrnu medalju i tako našoj zemlji osigurao prvo odličje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Nakon što je 2016. u Rio de Janieru došao do bronce, 35-godišnjak je sada ostvario najveći uspjeh u karijeri. Pobjeda mu je izmakla za četiri centimetra, jer je s rezultatom od 19.98 metara ostao tik ispod zlatnog Poljaka Piotra Kosewicza, koji je imao hitac od 20.02 metra. Treće je mjesto pripalo Indijcu Vinodu Kumaru, koji je disk bacio 19.91 metara. Latvijac Aigars Apinis, koji je tijekom bogate karijere došao do osam paraolimpijskih medalja u disku i kugli, nije stigao i do devete, bio je četvrti s rezultatom 19.54 metra.

"Ovo je čudo, ne znam što se opće dogodilo. Znam da sam u Tokiju, ali ne znam gdje se nalazim jer su duša i tijelo negdje drugdje. Ovo je definitvno najemotivniji trenutak i ovu medalju posvećujem majci koja me napustila prošle godine. Ona me gurnula u sport, motivirala me i bodrila. Ovo je posveta njoj i mama velika ti hvala. Znam da si ovo ti režirala. Kako je rekao veslač Damir Martin, kojeg iznimno cijenim, ovo nije srebro, nije niti platina, ovo je meteorit koji je pao", kazao je Šandor.

Na kraju je zahvalio svojim trenerima.

"Tko misli da je ovo "dođeš, baciš i osvojiš medalju", samo neka izvoli probati. Iza svega ovoga stoji enorman rad i trud i želim se zahvaliti trenerima Ivanu Čengiću i Miovilu Renduliću jer bez njih ne bi bilo ove medalja", zaključio je.




Tagovi

AtletikaBacanje diskaParaolimpijske igreVelimir Šandor

Ostale Vijesti